Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Η εφαρμογή της επιστήμης της Γεωβιολογίας στα κτίρια.


Η εφαρμογή της επιστήμης της Γεωβιολογίας στα κτίρια.
Απόσπασμα από ομιλία του Ευάγγελου Κατσαρού πολιτικού μηχανικού, σε ημερίδα του ΣΟΛΑΡ στην Καρδίτσα στις 17-3-2006
ΕκτύπωσηE-mail

Απόσπασμα από ομιλία του Ευάγγελου Κατσαρού πολιτικού μηχανικού, σε ημερίδα του ΣΟΛΑΡ στην Καρδίτσα στις 17-3-2006

Η εφαρμογή της επιστήμης της Γεωβιολογίας στα κτίρια

Ολιστική Αρχιτεκτονική
Στους αρχαίους λαούς ο αρχιτέκτονας, δηλαδή αυτός που σχεδίαζε τα σπίτια και τους ναούς, ήταν συγχρόνως γιατρός, αστρονόμος και ιερέας. Το αξίωμά του, που θεωρούνταν από τα πιo υψηλά, απαιτούσε μια συνολική κατοχή πολλών επιμέρους γνώσεων: σαν γιατρός γνώριζε τους νόμους της φυσικής και της ενέργειας που συμβάλλουν στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας, σαν αστρονόμος γνώριζε τους νόμους και τους ρυθμούς του Σύμπαντος και τέλος σαν ιερέας ήταν ο μεσολαβητής μεταξύ του Θείου και του ανθρώπινου στοιχείου.

Το σύνολο αυτών των γνώσεων καθιστούσε τον αρχιτέκτονα όχι μόνον κατασκευαστή, αλλά και θεραπευτή των τριών φορέων ενέργειας του ανθρώπου: του σωματικού, συναισθηματικού και πνευματικού φορέα.

ήταν δηλαδή ένας ολιστικός κατασκευαστής. Η μελέτη και κατασκευή ενός οικολογικού σπιτιού πρέπει να γίνεται με βάση και στόχο την σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία του ανθρώπου, αλλά και με σεβασμό στη Φύση. Αυτό σήμερα, εποχή της τεράστιας τεχνολογικής ανάπτυξης, δεν συμβαίνει. Σήμερα το σπίτι αποτελεί ένα "κλουβί", έρμαιο κάθε αρνητικής ακτινοβολίας για τον άνθρωπο, τον οποίο απομονώνει τελείως από τη φύση και τον οδηγεί σε μια ανισόρροπη και ανθυγιεινή ζωή, που επιφέρει σοβαρές βλάβες στον ίδιο και στη φύση.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή οι σημερινοί αρχιτέκτονες δεν παίρνουν υπόψη τους (λόγω άγνοιας ή συμφερόντων) κάποια δεδομένα στη σχέση ανθρώπου - φύσης, που όμως είναι πολύ σημαντικά σ' αυτό το μεγάλο οικοσύστημα που λέγεται Σύμπαν.


Ο άνθρωπος ουσιαστικά ζει μέσα σ' ένα πελώριο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που είναι το αποτέλεσμα των συνεχών ανταλλαγών ενέργειας μεταξύ του πλανήτη μας και του Σύμπαντος. Κάθε ανθρώπινο ον, όπως επίσης και κάθε μορφή ζωής, είναι μια ηλεκτρομαγνητική μηχανή, ένας δέκτης, ένας συμπυκνωτής, ένας μετατροπέας και ένας ευαίσθητος πομπός της αρμονίας του Σύμπαντος.

Πόσες φορές δεν έχει συμβεί να συναντήσουμε στην Φύση δέντρα που έχουν αναπτύξει καρκινώματα στον κορμό τους

Γιατί οι κεραυνοί να πέφτουν στα ίδια σημεία ;

Γιατί στις γάτες αρέσει να κάθονται πάντοτε σε συγκεκριμένα σημεία ;

Και γιατί οι ένοικοι κάποιου σπιτιού , όσοι κοιμούνται σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάποιου δωματίου ,πέθαναν όλοι από καρκίνο;

Τις πλέον πειστικές απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις έδωσε
το 1935 ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης E. Hartmann
ανακάλυψε ότι η επιφάνεια της Γης σαρώνεται από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, οι οποίες, εάν δεν υπάρχουν τοπικές ανωμαλίες, σχηματίζουν ένα τετράπλευρο δικτύωμα, που έχει πλευρά 2 μ. στον άξονα Βορρά - Νότου, στον άξονα Ανατολής - Δύσης 2,3 - 2,5 μ.και πάχος 21 εκ.

Στα σημεία όπου διασταυρώνονται οι γραμμές δημιουργούνται κόμβοι, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Αυτό βέβαια ήταν γνωστό σε πολλούς αρχαίους λαούς στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Αυτά τα σημεία ένωσης των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών ονομάζονται "γεωπαθογόνοι κόμβοι" η «γεωπαθολογικοί κόμβοι». Παρατηρήσεις απόδειξαν ότι στους γεωπαθογόνους κόμβους υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης του τόσο επικίνδυνου για την υγεία ραδονίου, όπως και ακτινοβολιών γάμα (Γ). Την κίνηση του ραδονίου (κι άλλων πτητικών αερίων που προέρχονται από το υπέδαφος) την διευκολύνει η ύπαρξη τεκτονικών ρηγμάτων και μικρότερων εδαφικών ρηγμάτων, που δημιουργούν, όπως και τα υπόγεια ύδατα, γεωπαθογόνους κόμβους και γεωπαθογόνες ζώνες.

Εκτός από το γεωμαγνητόμετρο, με το οποίο μπορούν να μετρηθούν και να ανακαλυφθούν οι γεωπαθογόνοι κόμβοι και ζώνες, αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με την παρατήρηση ζώων και φυτών. Οι ποντικοί, που τόσο τους απεχθάνονται οι άνθρωποι, αποφεύγουν εντελώς τις γεωπαθογόνες περιοχές, ενώ αντίθετα οι μέλισσες, τα μυρμήγκια και οι γάτες προτιμούν να κάθονται πάνω σε γεωπαθογόνους κόμβους. Γι' αυτό η παρουσία μιας γάτας σ' ένα σπίτι έχει θεραπευτική αξία, αφού αυτή "καταπίνει" τις αρνητικές ακτινοβολίες. Η συκιά αναπτύσσεται καλύτερα στις γεωπαθογόνες περιοχές, γι' αυτό και ακούμε από πολλούς ηλικιωμένους ανθρώπους να συμβουλεύουν να αποφεύγουμε να καθόμαστε κάτω από συκιές.

Η εύρεση των γεωπαθογόνων κόμβων μπορεί να γίνει και με και τους ράβδους της κλασικής ραβδοσκοπίας .

Πώς λειτουργούν οι ράβδοι της κλασικής ραβδοσκοπίας και πώς ερμηνεύονται επιστημονικά τα συμπεράσματά της .

Εάν στο σημείο που αντιδρούν η που περιστρέφονται οι ράβδοι χρησιμοποιήσουμε ένα ευαίσθητο μαγνητόμετρο , για να αποτυπώσουμε το γήινο μαγνητικό πεδίο ( κι αυτό σε έναν κάνναβο διαστάσεων το λιγότερο 10χ10 cm ή , καλύτερα ,20χ20 cm, γιατί οι διαφορές των τιμών είναι απειροελάχιστες ) θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα είδος «καμπούρας » του μαγνητικού πεδίου, της τάξης των 10 έως 20γ στα 2 ή 3 m . Το «γάμα» αντιστοιχεί σε 10-5 gauss, ενώ το κανονικό γήινο μαγνητικό πεδίο , στο γεωγραφικό μήκος και πλάτος , έχει οριζόντια συνιστώσα ( προς το βορρά ) περίπου 0,2 gauss και κατακόρυφη ( προς τα κάτω) της τάξης των 0.4 gauss . Η δε συνολική τιμή του είναι: Η=√(0,4)+(0,2)=√0,20=0,44721 gauss, με τάση να αυξάνεται προς το Βόρειο Πόλο και να μειώνεται προς τον Ισημερινό, ανάλογα με την αύξηση ή την μείωση του γεωγραφικού μήκους . Αυτή λοιπόν η ανωμαλία των 10 γ ,που αντιστοιχεί μόνο στο 1/5.000 του γήινου μαγνητικού πεδίου, είναι που κάνει να περιστραφούν οι ράβδοι ή και το εκκρεμές ,και μπορεί να προκαλέσει ,όσο και αν αυτό φαίνεται απίθανο , σημαντικές διαταραχές στην ανθρώπινη ζωή .

Πριν χτίσουμε λοιπόν ένα σπίτι ή πριν αγοράσουμε ένα οικόπεδο πρέπει να έχουμε υπόψη μας τις γεωπαθογόνες τοποθεσίες της περιοχής.

Μέσα στο σπίτι, επίσης, πρέπει να αποφεύγουμε να τοποθετούμε το κρεβάτι ή το γραφείο σε γεωπαθογόνους κόμβους. Λόγω των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, σε συνδυασμό με τον μεταλλικό οπλισμό του σκυροδέματος, δεκαετείς έρευνες που έγιναν στην πρώην Δ.Γερμανία σε κατοίκους πολυκατοικιών, απόδειξαν ότι όσοι έμεναν πάνω από το επίπεδο του 15ου ορόφου αρρώσταιναν κατά 57% περισσότερο από τους ενοίκους των χαμηλότερων του 15ου ορόφου.

Αντίστοιχες σταστικές στις ΗΠΑ απόδειξαν ότι όσοι έμεναν ή εργάζονταν πάνω από τον 20ό όροφο κάποιου ουρανοξύστη είχαν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες από τους άλλους ενοίκους να αυτοκτονήσουν!

Υπάρχει εξάλλου μεγαλύτερη πιθανότητα να αρρωστήσουμε, εάν πάνω σε ένα γεωπαθογόνο κόμβο τοποθετήσουμε το κρεβάτι μας, παρά το γραφείο μας, κι αυτό γιατί όταν κοιμόμαστε ο οργανισμός μας χάνει κατά 70% τα συστήματα άμυνας που διαθέτει για να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές απειλές.

Για να αντισταθμίσει λοιπόν τη μεγάλη δόση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, το σώμα αντιδρά με μια υπερδραστηριοποίηση των ιστών, που μπορεί να οδηγήσει μέχρι τον καρκίνο.

Ακόμα είναι γνωστό πως οποιαδήποτε οικιακή συσκευή, ή γενικώς συσκευή που εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, κάνει πολύ κακό στην υγεία του ανθρώπου. Τα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ πρέπει να βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές, όπως και οι διάφορες κεραίες μεγάλης ισχύος, όπως της κινητής τηλεφωνίας.

  • Στα σημεία όπου διασταυρώνονται οι γραμμές Χάρτμαν δημιουργούνται κόμβοι, οι οποίοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου.
  • Ωστόσο , και πριν από το Χάρτμαν, πολλοί λαοί, και μάλιστα σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας , γνώριζαν αρκετά πράγματα για αυτό το δίκτυο.

Η ακτινοβολία Χάρτμαν αγκαλιάζει ολόκληρο τον πλανήτη , βρίσκεται παντού : σε βουνά, πεδιάδες , θάλασσες ,έξω και μέσα στα σπίτια

  • Οι «τοίχοι» του ανεβαίνουν κατακόρυφα προς τα πάνω .
  • Οι διαστάσεις αλλάζουν όσο πλησιάσουμε στους Πόλους όπου τα ορθογώνια επιμηκύνονται
  • Η μέγιστη ακτινοβολία διαπιστώθηκε στο σημείο συνάντησης των γραμμών του δικτύου όπου σχηματίζονται οι λεγόμενοι «γεωπαθολογικοί κόμβοι»

Παρατηρήθηκε, επίσης ότι η παρουσία άλλων συνθηκών μπορεί να αυξήσει αυτήν τη διαταράσσουσα ακτινοβολία . Από αυτές τις συνθήκες σημαντικότερες είναι :

  • n Ύπαρξη υπογείων ρευμάτων νερού
  • n Ύπαρξη υπογείων ρηγμάτων
  • n Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και καλώδια στο σπίτι ( όλες οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα ηλεκτρικά καλώδια παράγουν ηλεκτρικά πεδία των οποίων η βλαπτική επίδραση μελετάται )
  • n Εκτός, λοιπόν από την απευθείας βλαπτικότητα τους , επιδρούν και πάνω στο «δίκτυο Η » εντατικοποιώντας το
  • n Πυλώνες υψηλής τάσης
  • n Ύπαρξη ραδιενεργών στοιχείων
  • n Τύπος εδάφους ( Ορισμένα εδάφη μην απορροφώντας την κοσμική ακτινοβολία , αντίθετα αντανακλώντας την, την προσθέτουν στην τελουρική ακτινοβολία
  • n Η διαφορετική δομή και το είδος του εδάφους έχουν σημασία και για τη ροή των υπογείων νερών και το ηλεκτρικό φορτίο που δημιουργούν.
  • n Μεγάλες μεταλλικές μάζες ( ψυγεία, αυτοκίνητα)
  • n Η ένταση της ακτινοβολίας αυτής επηρεάζεται, επίσης, από τις κλιματολογικές συνθήκες και την ώρα της ημέρας. Είναι μεγαλύτερη μεταξύ 12:00 - 14:00
  • n Η επίδραση των «κόμβων Η» αποκτά φυσικά μεγαλύτερη σημασία στους χώρους κατοίκησης και ιδιαίτερα εκεί που μένουμε πολλές ώρες σχεδόν ακίνητοι , λόγου χάρη:
  • n στο κρεβάτι , στην καρέκλα του γραφείου στην πολυθρόνα μπροστά στην τηλεόραση.
  • n Διαπιστώθηκε ότι σε περιπτώσεις ανεξήγητων διαταραχών υγείας - πονοκέφαλοι , εξάντληση ή και βαρύτερες παθολογίες - πολλές φορές η ασθενείς ήταν εκτεθειμένοι για πολλές ώρες κάθε μέρα στην ακτινοβολία ενός «κόμβου Η ».Η μετακίνηση του κρεβατιού στην ουδέτερη ζώνη έλυνε πολλές φορές το πρόβλημα .

Σημαντικές παρατηρήσεις έκανε ο δρ. Ρόμπερτ. Εντρος ( Robert Endroos) σε 400 καρκινοπαθείς .Σκοπός του ήταν να διαπιστώσει εάν υπήρχε στενή σχέση μεταξύ της γεωγραφικής θέσης των σπιτιών τους ( και των κρεβατιών τους) και τη θέση γεωπαθολογικών ζωνών .

  • Μόνο σε 17 περιστατικά δεν υπήρχε αυτή η σχέση

Ο καθηγητής του παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Σάλτσμπουργκ κ.Μπάχλερ (Bachler) μετά από παρατηρήσεις 30 ετών, συσχέτισε την απόδοση των μαθητών με την έκθεσή τους στην επίδραση γεωπαθολογικών κόμβων, λόγω της θέσης τους στην τάξη

  • Στην τότε Σοβιετική ένωση και στην Ευρώπη ,έγιναν πειράματα με ζώα, έντομα και φυτά που εκτέθηκαν στην γεωπαθολογική ακτινοβολία
  • Παρατηρήθηκε ότι τα μυρμήγκια χτίζουν την φωλιά τους επάνω σε διαταραγμένες ζώνες και ότι οι γάτες τις αποζητούν
  • Οι σκύλοι , όπως είδαμε και πριν, αποφεύγουν αυτές τις ζώνες
  • Οι μέλισσες, εάν τοποθετηθούν επάνω σ' ένα γεωπαθολογικό κόμβο , έχουν μία φρενήρη συμπεριφορά και παράγουν μέλι σε τριπλάσια ποσότητα. Αν αφεθούν μόνιμα σ' αυτό, θα εξαντληθούν και θα πεθάνουν .


Ένα πείραμα, όμως που έγινε αξίζει να αναφερθεί
Έγινε στη Γερμανία από τους γιατρούς Χαρτμαν και Τζένι

  • ¢ Πήραν 14.000 άσπρα ποντίκια με τα ίδια χαρακτηριστικά ( ηλικία , βάρος ,και ούτω καθεξής ) ένα μέρος τοποθετήθηκε επάνω σ' έναν «κόμβο Η» και ένα μέρος στην ουδέτερη ζώνη .
  • ¢ Τα ποντίκια της ουδέτερης ζώνης είχαν φυσιολογική συμπεριφορά καθ' όλη τη διάρκεια της παρατήρησης , καλό τρίχωμα και γεννούσαν 30 % περισσότερα σε σχέση με τα ποντίκια στον «κόμβο Η»
  • ¢ Αυτά που ήταν επάνω στον κόμβο ήταν συνεχώς ανήσυχα και κατέφευγαν στις γωνιές κοντά στην ουδέτερη ζώνη, έχαναν το τρίχωμά τους, γρύλιζαν τα βράδια, έτρωγαν την ουρά τους και τα μικρά τους . Μετά από σαράντα μέρες ή αυτοψία έδειξε πολλούς όγκους :Το pH του αίματος τους είχε αλλοιωθεί

  • o Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι διαταραγμένες ζώνες προκαλούν μια γενική διέγερση τόσο στην συμπεριφορά όσο και στα κύτταρα ( πειράματα των Ντείβις και Ρόουλς) έδειξαν ότι πανομοιότύπο αποτέλεσμα έχει και ή έκθεση ποντικιών αποκλειστικά στην ενέργεια του θετικού (S) πόλου ενός μαγνήτη.)
  • o Σύμφωνα με τους μελετητές τη γεωβιολογίας, πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην εκθέτουμε τους εαυτούς μας σ' αυτές τις επιδράσεις .
  • o Να μη κτίζουμε, λόγου χάριν, σπίτια πάνω σε υπόγεια ρεύματα ή ρήγματα.
  • o Το κρεβάτι δεν πρέπει να τοποθετείται πάνω σε έναν «κόμβο Η» αλλά σε ουδέτερη ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου